Бовин Црвени Вина

Венус
5/5

Венера од Бовин е мешавина на Вранец и Мерлот со интензивна црвена боја. Прекрасна арома и многу избалансиран, долготраен вкус, кој е суптилен, со тонови на црвено овошје и бобинки. Венус е совршена придружба на печено свинско, телешка шницла и зачинето сирење. Ова вино треба да се служи на 15-17 ° C.

Дисан
5/5

Квалитетно суво црвено вино зреено 6 месеци во нови македонски дабови буриња. Темно црвено-црна боја, со типичен мирис на цреша, вишна и црвени бобинки, препознатлив за Вранец. Импресивна содржина на полифеноли, антиоксиданси, природни кардиоваскуларни регулатори. Комплексно вино, со повисока содржина на суви екстракти. Може да се чува подолг временски период под соодветни услови. Посебно се препорачува со потешка храна, печено свинско месо, масни риби, дивеч, јагнешко месо, и пикантно сирење, на собна температура од 15-17 ° C.

Дарон
5/5

DARON SUPERIOR WINE е мешавина на избрано грозје од винските сорти Каберне Совињон, Мерло и Вранец од сончевите падините на Лепово Брдо. Интензивна црвена боја, која достигнува пурпурна со возраста. Тоа треба да се консумира со телешко или свинско печено, чадена шунка, силни сирења, на температура од 15-17 ° C.

Хермес
5/5